Multiheat heaters voor verwarmen en koelen van pluimveestallen.

Multiheat heaters voor het verwarmen en koelen van pluimveestallen.
Om het beste resultaat te halen in pluimveestallen is een optimaal klimaat essentieel voor de gezondheid en de productiviteit van de dieren. Temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 zijn de grootste factoren die deze resultaten beïnvloeden. Daarom is een perfect verwarmings- en ventilatiesysteem noodzakelijk. Hier bied de Multiheat heater de perfecte oplossing!

De Multiheat heater zuigt de lucht af uit het bovenste deel van de stal en leidt het door een warmtewisselaar waar de lucht wordt opgewarmd met warm water. De opgewarmde lucht (ca. 50 – 55 °C) wordt door onze unieke verdeelunit optimaal tot in alle hoeken van uw stal verdeeld.

MIworpWorp van 15 meter!!
De Multiheat heater is gemaakt van duurzaam hittebestendig kunststof . De 6 luchtuitgangen zijn zo ontworpen dat de lucht optimaal verdeeld wordt en de ingebouwde roestvrijstalen kleppen kunnen versteld worden om de worp te beïnvloeden of zelfs bepaalde luchtuitgangen tijdelijk te sluiten. De warme lucht kan tot 15 meter van de heater verspreid worden waardoor stallen van 30 meter verwarmd kunnen worden.

Aanzuigkanaal
Warme lucht stijgt op naar het plafond waar het terug keert naar de Multiheat heater voor een natuurlijke circulatie van warme lucht. Dit kan verder verbeterd worden door gebruik te maken van onze speciaal ontworpen aanzuigkanalen, deze worden bovenop de Multiheat heater geïnstalleerd.

Voordelen
-    Geen CO2 productie
-    Te gebruiken in stallen tot 30 meter breed
-    Perfecte verdeling van de warmte (= 0,5 °C)
-    Droog strooisel, minder voetzoolaandoeningen
-    Reductie van ammoniak (BWL2009.14.V3/BWL2013.13)
-    Lagere energiekosten
-    Geen open verbranding
-    Verbetering van de diergezondheid
-    Minder ventilatie nodig
-    Eenvoudig te reinigen
-    Gemaakt van duurzaam hittebestendig kunststof
-    Beschikbaar in verschillende vermogens
-    Mogelijkheid tot koelen

Efficiënte ventilatoren (Multifan en Ziehl-Abegg) zijn beschikbaar in 1-fase en 3-fase en regelbaar met een frequentie regelaar.

Doordat er geen CO2 of luchtvochtigheid word geproduceerd en er geen zuurstof nodig is voor de verbranding is er veel minder ventilatie nodig. Het grootste gedeelte van de tijd is er geen minimale ventilatie nodig gedurende de eerste 3 dagen, daardoor is er een significante verlaging van de energiekosten. Als het aanzuigkanaal geïnstalleerd is word de circulatie gegarandeerd en geeft een optimaal klimaat voor het pluimvee.

Alle Multiheat heaters kunnen geplaatst worden in een horizontale positie. Samen met een rechte uitblaaskoker kan deze langs de zijwanden gemonteerd worden door middel van een muursteun of in een frame. De grote worp verzekerd een goede verdeling van de warme lucht langs de muren.

Koeling
Tijdens warme periodes kan de Multiheat heater gebruikt worden om te koelen. Door koud water te gebruiken in plaats van warm water word de warme lucht afgekoeld.

Patent
Het unieke ontwerp van de heater met de 6 luchtuitgangen en de verstelbare roestvrijstalen kleppen zijn gepatenteerd en geregistreerd.

Onderhoud
Afgezien van de warmtewisselaar, welke gemaakt is van koperen buis, aluminium lamellen en een stalen frame, is de heater gemaakt van duurzaam hittebestendig materiaal. Het klik systeem zorgt ervoor dat de heater eenvoudig te reinigen is zonder te demonteren. Voor het reinigen is geen hoge druk nodig, alleen normaal stromend water. Alle onderdelen zijn eenvoudig te bereiken en onderhoudsvriendelijk.

Meer informatie
Vanzelfsprekend is het mogelijk om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een offerte op maat. Tevens is het mogelijk om de Multiheat heater folder te downloaden.