Hoog efficiënte warmtewisselaar met geïntegreerde warmte terugwinning

Alleenstaand of in combinatie met Multiheat heaters!

Nieuwe Technologie
In stappen regelbare warmtewisselaar met zelfreinigend filtersysteem en centrifugaal ventilatoren!

Met de toenemende en relatief hoge energie prijzen is het nu het moment om te investeren in een warmte terugwinningssysteem. Afhankelijk van de warmtebehoefte en de buitentemperatuur kan de terugverdientijd van zo’n installatie 4 tot 6 jaar zijn. Iedere situatie is verschillend maar steeds meer pluimveehouders zoeken naar alternatieven om de kosten terug te dringen door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens of warmte terugwinning.

Optimaal klimaat binnen de stal
Om een optimaal klimaat te realiseren voor pluimvee is ventileren van groot belang. Hierdoor gaat, zeker in de wintermaanden, veel warmte verloren. Om dit verlies zoveel mogelijk te beperken is een warmtewisselaar de uitkomst.

Multiheat Xchanger, dé oplossing voor pluimveebedrijven
De Multiheat Xchanger is gemaakt door pluimveehouders voor pluimveehouders, praktisch en simpel. Tijdens de ontwikkeling is er nauwlettend gekeken naar de omstandigheden in de pluimveestallen.

Warme lucht wordt uit de stal gezogen en door de warmtewisselaar geleid, waar tegelijk koude frisse lucht door geleid word zonder dat deze met elkaar in aanraking komen. De warme lucht vanuit de stal verwarmd de koude frisse lucht welke daarna door een centrifugale ventilator de stal in word geblazen. Deze lucht is schoon, vol met zuurstof en voorverwarmd om de warme vuile lucht uit de stal te vervangen. Wanneer beide luchtstromen gelijk zijn spreken we van een ventilatiesysteem dat in balans is. Het is niet eenvoudig om hiermee een hoge efficiëntie te behalen, toch behaalt de Multiheat Xchanger 75-85% en uit balans zelfs nog meer.

Voordelen van de Multiheat Xchanger
-    Besparing van 65% op uw energiekosten.
-    Warmtewisselaar met 80% warmte terugwin rendement.
-    Unieke ‘Cross flow’ warmtewisselaar van eenvoudig te reinigen duurzame materialen.
-    Krachtige centrifugale ventilator.
-    Volledig gecoate panelen/vloeren aan de binnen- en buitenzijde, corrosie resistent.
-    Onderdelen zijn van industriële kwaliteit.
-    Zeer efficiënte (lage weerstand) filters, zelfreinigend met perslucht.

Filters
Lucht vanuit de stal bevat stof en andere deeltjes die schoon gemaakt moeten worden voordat het de warmtewisselaar in gaat. De Multiheat Xchanger heeft zeer efficiënte,  lage weerstand filters die eenvoudig te bereiken en zelf reinigend zijn. Perslucht wordt automatisch door de filters geblazen wanneer dat nodig is, hierdoor zijn de filters altijd schoon. De filters hoeven niet met water gereinigd te worden, daardoor ontstaan er geen problemen tijdens koude winters. Een maal per ronde dient de stof van de bodem verwijderd te worden.

Voorverwarmer
In koude wintermaanden is het soms nodig om de verversingslucht (na de Cross flow warmtewisselaar) verder op te warmen. Daarvoor heeft Multiheat optioneel meerdere type heaters afhankelijk van de warmtebehoefte en de energiebron.

Uitvoermogelijkheden door modulebouw
Door de modulebouw kan de Multiheat Xchanger op elke gewenste stalsituatie en aansluiting worden afgestemd. De meest toegepaste situatie is plaatsing in het midden van de zijgevel (tekening A). Als daarvoor niet genoeg ruimte is wordt de Xchanger aan de achtergevel geplaatst (tekening B). Er kan tevens gekozen worden om de Xchanger op 2 stallen aan te sluiten (tekening C).

Automatische besturing
Een PLC (computer) in de geïntegreerde besturingskast regelt alle functies automatisch en geheel afgestemd op de klimaatbehoefte. Het is mogelijk de Xchanger aan te sluiten op een klimaatregelaar en/of een centrale klimaatcomputer.

Meer informatie
Vanzelfsprekend is het mogelijk om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een offerte op maat. Tevens is het mogelijk om de Multiheat Xchanger folder te downloaden.